Vabilo

Romanje k Fari

V soglasju z župniki Zdravkom Štrukljem, Marjanom Škvarčem in Slavkom Obedom vas v četrtek, 15. 8. 2024, v okviru Vremskega opasila vabimo na ROMANJE K FARI - dediščinski pohod po sledovih pivških cerkva.

ROMANJE K FARI

 Parkirišče pri pokopališču – Vremski Britof, ob 7.45

Cerkev sv. Štefana – Dolnja Košana, ob 8.30

Cerkev Marijinega obiskanja – Gornja Košana, ob 9.30    

Cerkev sv. Trojice – Čepno, ob 11.15

Cerkev Marijinega Vnebovzetja – Vremski Britof, ob 15.30

 Na dediščinski pohod po sledovih pivških cerkva se bomo podali v spremstvu odgovorne konservatorke Minke Osojnik, planinske vodnice in predsednice TKŠD Urbanščica Mirjam Frankovič Franetič in članov Odbora za varstvo kulturne dediščine BOK in PR z domačini. Na romarsko pot bomo krenili izpred pokopališča Vremski Britof od koder imamo organiziran prevoz do Dolnje Košane, kjer bomo obiskali cerkev sv. Štefana, se v jutranjem hladu čez polje sprehodili mimo kapelice do cerkve Marijinega obiskanja v Gornji Košani od tam pa se skozi železniški podhod in čez geološko prelomnico povzpeli proti Čepnem. Po ogledu tamkajšnjih znamenitosti in kavici pri Pulinovih, bo sledil manjši vzpon z krasnimi razgledi do cerkvice sv. Trojice, kjer nas čaka krajši kulturni program in od koder bomo v hladu Vremščice krenili do cerkve Marijinega vnebovzetja – Fare, kjer se bomo udeležili praznične sv. maše po kateri sledi prigrizek.

 

Udeleženci so naprošeni, da imajo s seboj vodo, po potrebi malico in dobro pohodno obutev. Prijave zbiramo na darja.kranjc@psj.si do 9. 8. 2024 oziroma do zapolnitve mest na avtobusu. V kolikor bo število prijavljenih preseglo razpoložljiva mesta, bodo slednji zaprošeni, da se do izhodišča zapeljejo s svojimi avti.

 Parkiranje

Pohodnike prosimo, da avte pustite pri kapelici, kjer počakate na prevoz.

Vreme

V primeru stalnega dežja dogodek odpade.

Vabilo na romanje z navodili

Novice

Relevantne informacije za lastnike zbrane na enem mestu.

Kostanjevica na Krasu
22. 5. 2024

Javna obravnava Odloka o razglasitvi Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici za kulturni spomenik državnega pomena

PREBERI
22. 5. 2024

DOBIMO SE NA VRTOVIH (Rendez-vous aux jardins)

PREBERI
Cerkev sv. Treh Kraljev na Brunku, detajl polikromiranega lesenega grba iz 16. stoletja
23. 7. 2024

Mednarodna konferenca o restavriranju polikromirane lesene plastike

PREBERI

Išči po strani ZVKDS